Is suppen leuk? 6 redenen om vandaag nog te gaan suppen!
12 augustus 2020 

Is suppen leuk? 6 redenen om vandaag nog te gaan suppen!

Is suppen leuk? Iedereen lijkt er wel verliefd op te zijn! Inmiddels is suppen echt me-ga populair. Niet gek ook, want het is want mij betreft de beste besteding van een zomerse dag. Iedereen is met mooi weer graag buiten. We besteden een de zonnige dagen en zomerse avonden het liefst ergens waar je kunt zwemmen, varen of gewoon lekker kunt relaxen op een handdoekje aan zee of bij een meer. Wat wil je nog meer? Precies, iets om te doen zodat je niet alleen maar dagen lang ligt te niksen op die handdoek. Suppen is de perfecte combinatie van bewegen, ontspannen en het opnemen van vitamine D.

 

 1. Iedereen kan meteen het water op

  Ook als je nog nooit op een surfplank hebt gestaan, een andere watersport hebt geprobeerd of überhaupt niet zo sportief bent aangelegd. He-le-maal geen probleem. En dan hebben we het nog niet eens over super ontspannen rechtop op die plank staan. Ook zittend op je knieën of billen is het een heerlijke ervaring om rond te peddelen op een board. Ik zal niet zeggen dat je de eerste paar keer niet nat zult worden haha, maar je leert al hoe je het beste jouw balans kunt houden. Voor je het weet heb je een voor jou geschikte board en manier gevonden om lekker te kunnen touren. Daarbij kun je het suppen aanpassen op jouw niveau door middel van jouw board keuze, maar ook de locatie waar je gaat suppen. Zo is suppen leuk voor iedereen!

  Door het hele land zijn inmiddels allerlei locaties te vinden waar je sup-lessen kunt nemen, maar het is vooral een kwestie van doen. Uiteraard zijn er wel wat basistechnieken die je kunnen helpen om te beginnen of waardoor je steeds beter kunt suppen. De beste tips heb ik hier voor je verzameld.

 2. Maximale relaxen voor je mind

  Dat buitenlucht, zon en beweging de mens goed doet hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Alleen op basis daarvan kun je natuurlijk al stellen dat suppen veel healthy lifestyleboxjes afvinkt. Omdat je op het water bent, heb je spullen zoals je telefoon óf niet bij je óf ergens opgeborgen in een goed afgesloten waterdichte tas. Je bent een uurtje of zelfs een hele dag heerlijk offline en dat geeft je mind meer ontspanning dat je je kunt voorstellen. Daarbij heb je al je aandacht nodig voor het suppen zelf. Balans houden, peddelen en kijken naar de mooie omgeving waardoor je aan niets anders denkt.

 3. Het perfecte moment voor een goed gesprek of brainstormsessie

  Het is trouwens ook de ideale setting voor een goed gesprek je met je beste vriend(in) of een creatieve brainstormsessie met je collega. Wist je dat er ook veel mensen zijn die hun hondje meenemen op de sup? Hoe leuk is dat! Er bestaan ook grote sups waarmee je zelfs met een groep op één sup tegelijk kunt touren. Ongetwijfeld een gekke boel waarbij iedereen wel een keer in het water zal belanden hahah.

  Is suppen leuk

 4. Suppen is leuk en gezond: calorieën verbranden in totale ontspanning, 

  Als je op Google gaat zoeken op hoeveel calorieën je verbrand tijdens het suppen, dan krijg je vrij optimistische resultaten te zien. Soms wel tot 500 kcal per uur… maar daarvoor moet je wel echt op een hoog niveau onder zware omstandigheden suppen. Denk bijvoorbeeld op een wilde zee en dan toch je snelheid behouden. Over het algemeen verbrand je zo’n 175 tot 225 kcal per uur. Mooi meegenomen toch! Wanneer je een dagje naar het bos gaat en je gaat 2x een leuk rondje suppen, heb je toch snel zo’n 400 kcal verbrand. En dat zonder heftige inspanning. Anders had je toch weer twee uur extra op je reet gelegen met een zak chips erbij toch 😉 Benieuwd naar fit-proof zomersnackjes? Bekijk hier 6 handige tips van Shapeflix.

 5. Suppen kan altijd

  Je kunt zelf gaan suppen, maar ook met groepje. Super leuk om bijvoorbeeld eens met je vriendengroep of gezin een les te nemen! Of wat dacht je van een XL sup tijdens de volgende familiedag? Het is ook heerlijk om er alleen op  uit te gaan. Even een momentje rust, jouw eigen gedachtes te ruimte geven en te genieten van de omgeving. Niet alleen is het suppen leuk, maar op deze manier ook erg ontspannend.

  Trouwens… denk jij bij suppen ook vooral al leuke tropische plaatjes tussen bergen of op een blauwe zee met een flinke dosis zon? Niets is minder waar! Wist je dat suppen altijd kan? Blijf met onweer en bliksem alsjeblieft wel gewoon lekker thuis, maar trek er met kou vooral op uit als het kan. Wat dacht je van de prachtige stille meren in Noorwegen? Doe vooraf wel even onderzoek naar waar je rekening moet houden als je in de kou gaat suppen. Kan jouw board dat aan? Welke kleding heb je nodig. Zorg dat je altijd goed voorbereid bent.

 6.  Het kan helemaal Corona-proof

  In deze gekke tijden wil je toch een beetje voorzichtig blijven. Ook mag er inmiddels weer heel veel, het blijft spannend en je wilt natuurlijk het beste voor jezelf, jouw dierbaren en die van anderen. Of je het board dat je huurt nu ontsmet of met jouw eigen gear het water op gaat, met suppen behoud je de 1,5 meter afstand met gemak en hoef je met niemand in contact te komen. Zo is suppen behalve leuk, ook heel veilig voor je gezondheid.

 

Vind je suppen ook zo leuk of lijkt het je wel wat? Overweeg je om zelf een board aan te schaffen? Dan is deze blog super handig om even te checken!: Wel of niet een eigen sup kopen? Hier moet je op letten. Er staan behalve tips ook een handige checklist in en mijn ervaring over het kopen van een sup. Ik heb namelijk eerst een verkeerde aankoop gedaan haha.. oops.

Over de schrijver
Reactie plaatsen