De beste SUP Tourgids: het Amsterdamse Bos, een mega aanrader
12 augustus 2020 

De beste SUP Tourgids: het Amsterdamse Bos, een mega aanrader

Als we het hebben over mooie sup locaties, dan is suppen in het Amsterdamse Bos er een die niet mag ontbreken! Het Amsterdamse Bos staat bekend om onder andere de mooie wandelingen die je kunt maken. Er is een kinder zwembadje, de trimbaan, geitenboederij en een het pannenkoekenhuis. Ook de kano-vijver is erg populair. Er is veel ruimte voor sport en ontspanning én er is veel water. Goed nieuws dus voor ons, supping dutchies! Dit is een hele geschikte locatie voor er geen eigen sup heeft, want er zijn verhuur locaties voor sups, kano’s en waterfietsen.

Zonder goede voorbereiding is dit bos wel zo’n typische locatie waar je eindeloos met je sup gear loopt te sjouwen. Zoekende naar een plekje om het water op te gaan.

Hoewel ik er al jaren kom, ben ik het bos nog steeds aan het ontdekken. Zeker op de sup is het voor mij weer helemaal nieuw. In dit artikel heb ik mijn favoriete routes, opstap plekken, eet gelegenheden en andere praktische info voor je verzameld. Maar, grote kans dat hier in de loop van de tijd nog aanvullingen op komen wanneer ik nieuwe mooi plekjes ontdek!

Een dagje chillen in de zon en suppen ter verkoeling

Het Amsterdamse Bos is su-per geschikt om te suppen en genieten van een zomerse dag. (er zijn trouwens ook mogelijkheden om waterfietsen en kano’s te huren!). Je kunt er grote tochten maken of gewoon wat stukjes verkennen, dobberen en relaxen op de velden bij de vijvers.

Mijn favoriete sup tochtjes tot nu toe

Op deze mooie sup locatie in Amsterdamse Bos heb ik tot nu toe twee tourtjes gedaan. Een was samen met een vriendin die het suppen wilde leren en een tour heb ik zelf gedaan. Beiden tochtjes beginnen hetzelfde. De ene tour is echt een route en bij de tour andere sup je rustig van de grote naar de kleine vijver en weer terug.

Vanaf de hieronder aangegeven parkeerplaats loop je binnen een paar stappen een veld op dat direct grenst aan de grote vijver. Je kunt hier gemakkelijk op je stappen en meteen op pad gaan. We beginnen beide tours met de groene pijlen op de kaart hieronder. Met je rug naar veld toe, sup je linksaf het ‘zijstraatje’ in totdat je op de kleine vijver uitkomt. Ben je gewoon aan het relaxen en genieten van het weer? Dan kun je hier even blijven dobberen en ontspannen. Wanneer je er klaar voor bent neem je dezelfde (groene) route weer terug.

Heb je veel tijd en zin om er een hele tour van te maken? Dan kun je de route vervolgen met de oranje pijlen. Links achterin zie je een ‘afslag’. Hier sup je in en aan het einde ga je weer links tot je bij een soort splitsing komt. Ook hier sla je linksaf. Je komt uiteindelijk weer bij het ‘zijstraatje’ waar je bent begonnen. Je gaat naar rechts en supt zodoende weer richting de grote vijver.

Bij de kanoverhuur of Paviljoen Chez Favié kun je wat te drinken, eten of een lekker ijsje halen, maar er zijn in het bos nog meer leuke plekjes te vinden. Ben je ondanks het meenemen van je sup wat mobieler doordat je met de auto of fiets bent? Dan staan er verderop een paar leuke locaties die je zeker eens moet bezoeken!

Suppen in het Amsterdamse Bos

Voor welk niveau zijn deze tourtjes geschikt?

Het is geschikt voor iedereen om te suppen in het Amsterdamse bos. Bij de vijvers kan het soms wat moeilijker zijn in verband met (tegen)wind, maar in de kanaaltjes hier tussen is het over het algemeen rustig. Je komt hier geen gemotoriseerde boten tegen en je kunt er zwemmen. Vallen is hier dus geen probleem!

Een handige plek om jouw sup skills rustig te oefenen!

Langs de rand van de grote vijver is het water ondiep waardoor je gemakkelijk kunt opstappen als je bent gevallen. Een handige plek om te oefenen dus ook. Je kunt er rustig aan de slag met deze basis technieken.

Wil je een er een workout van maken?
Wanneer je er een workout van wilt maken is de grotere tour een aanrader! Het water is het grootste deel van de route rustig waardoor je met grote peddel slagen een flink tempo kunt aanhouden.

Leuk: In het bos laten ook veel mensen hun hond uit. De honden zwemmen hier ook soms in het water. Dit is dus ook een super geschikte plek om samen met jouw hond te suppen!

suppen in het Amsterdamse Bos

Een foto zonder filter… hier wil je suppen toch?! 🙂

Iets huren zoals een waterfiets of sup? Dat kan hier allemaal!

Voor zover ik weet, kun je in het bos behalve kano’s en waterfietsen ook sups huren.

 • Kanoverhuur Amsterdam
  Hier kun je kano’s en waterfietsen huren voor een paar euro per uur. Super leuk als je met vrienden bent die geen sup hebben. Ze verkopen ook heerlijke ijsjes, drankjes en snacks. Je kunt redelijk in de buurt parkeren. Vanaf deze locatie kun je direct het water op of eerst nog even relaxen op het grote veld. Je krijgt een mooie route kaart van ze mee waarop je alle tochten kunt zien en de duur hiervan.
 • Sup&meer
  Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar aan de rand van het bos kun je volgens de website van Gemeente Amsterdam sups huren en lessen nemen. Voor zo’n €16,00 kun je al anderhalf uur suppen. Super leuk als je wilt ervaren of suppen wat voor jou is! Of als je zelf een board hebt en met vrienden gaat die er nog geen een hebben.
Kanoverhuur amsterdam

Kanoverhuur Amsterdamse Bos

Als je er dan toch bent, dan wil je dit ook zeker bezoeken

 • Geitenboederij Riddammerhoeve
  In het Amsterdamse Bos is ontzettend veel te doen! Zo is de geitenboederij een begrip in de omgeving. Zeker in het voorjaar en tijdens de zomer is het hier super leuk om de baby geitjes en biggetjes te bekijken, aaien en voeren. Het is een biologische boerderij waar ze zelf in de kaaskelder de geitenmelk verwerken tot diverse soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en zelfs ijs. Je kunt alles proeven en eten in het bijbehorende restaurantje of lekkere producten kopen in de boerderij winkel. En als ik je een tip mag geven… neem daar dan een geitenmelk softijsje! Het klinkt wat dubieus, maar het is écht ontzettend lekker. Lees hier meer over dit leuke plekje!
 • Boerderij Meerzicht 
  Heb je trek gekregen na het suppen? Ik kan bijna niet in het bos komen zonder hier te stoppen voor een pannenkoek. Het is een sprookjesachtige boerderij waar onder andere hertjes zijn en dus heer-lij-ke pannenkoeken te eten zijn. Er staan er wel 55 op de kaart! Lees hier meer over deze heerlijke pannenkoekenboederij
 • Het Bostheater (openluchttheater)
  Helaas is het nu door de pandemie een beetje anders, maar normaliter staan er prachtige grote en kleine producties in dit openluchttheater. De sfeer is bijna magisch… iedereen neemt picknickmandjes mee en genieten samen van de prachtige voorstellingen. Super leuk om je sup-dag hiermee af te sluiten! Klik hier voor meer info.
 • Er is nog veel meer
  In het bos is ook het Fun Forest waar je kunt klimmen, natuurgebieden waar onder andere Schotste Hooglanders lopen, kunst en te gekke events. Gemeente Amsterdam heeft alles voor je verzameld op deze site.

Rondom Amsterdam zijn nog veel meer waanzinnig mooie locaties die je als Supping Dutchie niet mag missen.

Ik heb hier aan aantal van mijn favorieten voor je verzameld.

Over de schrijver
Reactie plaatsen