9 te gekke SUP locaties om Amsterdam
12 augustus 2020 

9 te gekke SUP locaties om Amsterdam

Sup locatie rondom Amsterdam? Veel Nederlanders trekken deze zomer naar campings aan de kust in eigen land en zoeken verkoeling bij het water. In en om Amsterdam zijn een aantal te gekke locaties die je als Supping Dutchies echt niet wilt missen. Ook als je geen eigen sup hebt, kun je er in de buurt van veel locaties wel een huren. Als wel eens opzoek bent gegaan naar nieuwe plekjes om te suppen, dan heb je deze tegenvallers ook vast al eens meegemaakt: je hebt een mooi watertje gevonden, maar er is geen goede instap plaats. Of er ontbreekt parkeergelegenheid in de buurt en je moet eerst eindeloos sjouwen met je sup gear. Er zijn overigens wel een paar super handige accessoires die het ontdekken van nieuwe plekken een stuk relaxter maken. In dit artikel heb ik 8 SUP accessoires verzameld die zeker de moeite waard zijn. 

Tijdens mijn sup- tripjes verzamel ik niet alleen mooie locaties voor je, maar ook al deze praktische info, zodat jij zonder tegenvallers gewoon lekker kunt genieten!

 1. Ouderkerk aan de Amstel

  Dit is echt een pareltje om te gaan suppen. Het is een klein typisch dorpje dat letterlijk tegen Amsterdam aangeplakt ligt. Aan de ene kant fiets en vaar je door eindeloze polders en aan de andere kant steken de Amsterdam Arena en Rembrandt toren boven de horizon uit.

  Langs de Amstel vind je talloze heerlijke restaurantjes waar je kunt aanmeren, zoals Brasserie Paardenburg, Ijsje aan de Amstel, Lute, de Ron Gastro Bar en Loetje aan de Amstel. Op de drie splitsing vind je de beste bakker aller tijden: Bakkerij Out. Aan de andere kant van het meest authentieke bruggetje en straatje ooit zit restaurant de Oude Smitse. Zoveel keuze, en dan heb ik de andere hotspots uit het centrum van Ouderkerk aan de Amstel nog niet eens benoemd.

  Je kunt er suppen langs de terrassen, de mooie kerkjes en de beroemde 400 oude begraafplaats Beth Haim. Ook zijn kilometers in alle rust langs de weilanden te suppen.

  Een aanrader is ook de mooie Ouderkerkse plas waar je een heerlijke combinatie met relaxen op het gras of strandje kunt maken.

  De hotspots en highlights die je in Ouderkerk niet mag missen heb ik hier voor je verzameld. Ook vind je hier kaarten met sup routes, opstapplaatsen, horeca en parkeergelegenheden.

  Sup locatie Ouderkerk aan de Amstel

  Ouderkerk aan de Amstel, foto van IamAmsterdam

 2. Vakantiekriebels op de Vinkeveense Plassen

  Het is met auto ongeveer 20 minuutjes vanaf Amsterdam en een ontzettend om op deze mooie sup locatie te komen. De grote plas is geschikt voor meer ervaren suppers vanwege de golven. Rondom de eilandjes is het water rustig en kan iedereen lekker zijn gang gaan.Er zijn veel plekken te huur om te kamperen. Ideaal voor een weekend of (mid)weekje weg aan het water. Je kunt er heerlijke eten bij diverse restaurants die aan het water liggen en de natuur is er prachtig. Het wemelt er van de vakantiegangers en dagjes mensen die daar met een bootje ergens aanmeren om zonnen en relaxen.Het is wel handig om vooraf te kijken waar je heen wilt en hoe je hier het beste kunt komen.
 3. Touren door het Amsterdamse Bos

  Als de omgeving van Amsterdam mooie sup locaties heeft, dan is dit er een die niet mag ontbreken! Het Amsterdamse Bos staat bekend om onder andere de mooie wandelingen die je kunt maken. Er is een kinder zwembadje, de trimbaan, geitenboederij en een het pannenkoekenhuis. Ook de kano-vijver is erg populair. Er is veel ruimte voor sport en ontspanning én er is veel water. Goed nieuws dus voor ons, supping dutchies! Dit is een hele geschikte locatie voor er geen eigen sup heeft, want er zijn verhuur locaties voor sups, kano’s en waterfietsen.

  Zonder goede voorbereiding is dit bos wel zo’n typische locatie waar je eindeloos met je sup gear loopt te sjouwen. Zoekende naar een plekje om het water op te gaan.

  In dit artikel heb ik mijn favoriete routes, opstap plekken, eet gelegenheden en andere praktische info voor je verzameld.

  Sup locatie Amsterdamse bos

  No filter… Supping Dutchies in het Amsterdamse bos

 4. Park ‘Somer Lust’

  Deze locatie bevindt zich éigenlijk nog net in Amsterdam, maar past ook zeker in dit rijtje thuis. Het is prachtige locatie waar je alleen te voet of met de fiets kunt komen en ligt direct aan de Amstel. Het is met mooi weer een ontzettend bruisende locatie waar veel bootjes aanmeren. Er zijn namelijk ook een paar leuke restaurantjes, een ijssalon en genoeg ruimte om lekker te chillen. Via de kunstige betonnen blokken en tredes kun je de Amstel in en sup je richting de Rembrandt Toren, Over-Amstel en geniet je van de Amsterdamse sfeer op het water.

Weet jij al waar je straks gaan suppen?

Heb jij goede sup locatie tips? Ben jij op plekken geweest die echte supping dutchies niet mogen missen? Laat het hieronder weten! 🙂

Over de schrijver
Reactie plaatsen